Avainsanahaku: kirjasto

Nuukuusviikko kirjastoissa

Nuukuusviikkoa vietetään tänä vuonna 22.–28.4.2019. Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvittaisiin 3,8 maapalloa kattamaan luonnonvarojen kulutus. Pääsyitä ylikulutukseen ovat energiantuotanto, liikenne ja ruuantuotanto. Mutta me suomalaiset osaamme myös nuukailla ja elää kohtuullisesti. Se vähentää paineita ilmastonmuutokseen, lajien sukupuuttoon… (LUE LISÄÄ)

Pörriäisilta Oriveden kirjastolla

Seppo Parkkinen

Suomen kimalaiset -kirjan tekijä Seppo Parkkinen kertoo ja näyttää kuvia pölyttäjistä. Parkkinen on biologi, tietokirjailija, luontokuvaaja ja -toimittaja, joka on tehnyt hyönteisten maailmaa tunnetuksi lukuisissa lehtiartikkeleissa ja luonto-oppaissa. Hänen yhdessä Juho Paukkusen ja Ilkka Teräksen kanssa tekemänsä Suomen kimalaiset -kirja… (LUE LISÄÄ)

Kirjastojen luontoviikko, Orivesi ja Juupajoki

Luonto lainassa -teemaviikko Oriveden pääkirjastossa ja Juupajoen kirjastossa 30.1.–5.2. Esillä luontokirjallisuutta ja Suomen luonnonsuojeluliiton aineistoja. Retkeilijä Helena Mendelinin kuvaesitys: Kokemuksia ja kommelluksia vuosikymmenten retkeilyuralta Lapin eri vaelluskohteissa lasten, koirien ja kaverien kanssa ja yksin. Maanantaina 30.1. klo 18–19 Juupajoen kirjastossa… (LUE LISÄÄ)